dissabte, 13 de juliol del 2013

ELOGI A UNA ESCRIPTORA



Ulls blaus, cabell arrissat i melena llarga; vesteix elegantment; de parla afable; cara somrient; comunicativa. Lletra ferida des de la infantesa; li encanta molt llegir. El seu tarannà inquiet i tafaner com ella ens diu, la va portar a estudiar Història; més endavant, la seva passió per la literatura la va fer estudiar Filologia Catalana.
Autora d'uns quants llibres, ja publicats. La seva primera obra fou publicada l'any 1997. Compagina la història amb la ficció. Per escriure es mou i es documenta, si li és possible, en els llocs més adients, connectant amb arqueòlegs, historiadors, i persones que fan estudis sobre transcripcions d'escrits a les pedres.
En el grup de lectors de la Biblioteca de Pallejà, últimament hem llegit i hem posat amb comú “Escollida pels Déus” novel·la ambientada als segles III i IV abans de Crist, en què fa patent la xarxa de passions enfrontades entre els primers pobladors indígenes d'aquella època, que conviuen a l'entorn d'Empordà.
Per gaudir de la seva història, ens vam traslladar a Empúries, on l'autora Maria Carme Roca, ens va fer una visita guiada pel poblat
magnífic a l'entorn del mar, on es produïa el gran mercadeig. Ens explicà l'origen de les seves pedres, el gran esforç per la construcció, els costums dels pobladors, les seves creences, el culte als seus déus, les passions sexuals ”el significat de la sivella” l'abandó dels nascuts i la seva compra, l'esclavatge... Del culte als seus déus, es conserva una estàtua del déu Asclepsi, relacionat amb la medicina.
En el Museu vam gaudir de diferents obres i peces de ceràmica que constaten la inventiva i la riquesa d'aquella època.

Rosa, desembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada