diumenge, 29 de setembre de 2013

RECORDANT VIATGES

Hola Mercè
Fa temps que no ens comuniquem i tenia ganes de parlar-te del creuer pel Mediterrani que ens van regalar els nostres fills i filles per les Noces D'or. Va ser deliciós, ple d'acontentaments i sorpreses.
Mes amb l'ensurt greu que va tenir el gran vaixell “Capitan Concordia“ he perdut la il·lusió de comentar-te el nostre creuer, si mes no per respecte als morts i desapareguts...
No obstant t'explicaré un dels molts “viatges venturers”que fèiem amb els nostres amics Rafel i Pepita.
VIATGE A PRAGA del dia 3 al 13 d'agost de 1991.
Preparació: Compràvem el carnet d'albergs juvenils europeu. Fèiem la posta apunt del cotxe; el preparàvem amb les maletes de roba, una tenda de campanya, una taula, cadires, la cafetera, un fogó de butà i una caixa amb fruita i quelcom més de menjar per si fos el cas. No descuidàvem els carnets, ni el planell de viatge. Disposàvem de diferents monedes: francs, corones, marcs, chelins. Val a dir que els conductors eren en Rafel i en Ramon i a la migdiada la Pepita que -estava desvetllada-. Les mestresses dels diners, l'administració i anotacions a càrrec de les dones, com sempre.
Sortíem molt de bon matí, tot cantant l'Esperit de Deu, perquè fos bon company de viatge. Recordo que al arribar a Praga desprès de molts km. vam tenir una decepció, ja que la part nova és molt pobre, però així que ens endinsarem a dins de la ciutat, la vista no parava, contemplant la meravella d'edificis! No es pot explicar, s'ha de veure!
El primer dia de la nostra ruta, ens quedarem a sopar i dormir a França a un alberg de Chalón.
El segon dia arribarem a Praga; ens trobarem amb una amiga de l'Imma que ens explicà i acompanyà als llocs més emblemàtics. També amb ella ens dirigirem a dinar; el nostre menú fou: petita amanida en una copa, aneguet de riu amb suc i bona cervesa, les postres  gelat i cafè a una terrassa. Durant tres dies el menú de dinar va ser idèntic, era difícil entendre'ns, ja que no dominàvem l'idioma. Matí i tarda vam gaudir de la part antiga: Plaça del Rellotge, Pont de Carlos, Torre de la Pólvora, Catedral, Plaça de la Ciutat Vella on els vespres si feien diferents festes populars.
Aprofitarem de fer compres, ja que estava molt be de preu de preu la roba de fil, el cristall... Era curiós veure les dependentes sense cap ànim d'oferiment. Més tard vam aclarir que cobraven molt poc sou, de l'estat comunista. Els tres dies vam sopar i dormir a una pensió d'estudiants.
Tinc moltes ganes de veu-ret.
Un petó, RosaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada